Y
yıldızzz
vSRO server files kullanan birçok geliştirici, SMC (Server Management Console) üzerinden karakterlere ait item işlemlerinde çeşitli sorunlarla karşılaşabilmektedir. Özellikle item ekleme, silme veya mevcut itemleri düzenleme gibi işlemlerin çalışmaması, genellikle exelerden değil veritabanında eksik veya hatalı tanımlanmış prosedürlerden kaynaklanır.
Bu tür hatalar, SMC panelinde bazı menülerin hiç çalışmaması veya işlem yapılmasına rağmen sonuç alınamaması şeklinde kendini gösterir. Sorunun temel nedeni, SMC'nin düzgün çalışabilmesi için gerekli olan SQL prosedürlerinin veritabanında eksik olmasıdır.
Bu paylaşımda, SMC'nin sorunsuz çalışması için gerekli olan prosedür fixleri sunulmaktadır. Yapmanız gereken işlem oldukça basittir: paylaşılan SQL kodlarını NEW QUERY diyerek veritabanına okutmanız ve ardından tüm server modüllerini yeniden başlatmanız yeterlidir.
Fix işlemi sonrasında:
Bu tür veritabanı düzenlemeleri, server yönetim araçlarının sağlıklı çalışması açısından oldukça önemlidir. Özellikle aktif kullanılan serverlarda SMC fixlerinin eksiksiz olması, yönetim süreçlerini büyük ölçüde kolaylaştırır.
Bazı veritabanlarında SMC üzerinden karakterlere ait eşyalar düzenlenemiyor ya da SMC'de bazı menüler çalışmıyor.
Örneğin item silme, item ekleme yada var olan bir itemi düzenleme gibi..
Bunlar direkt exelerde değil, veritabanınızda smc'ye ait prosedürlerdeki eksiklerden kaynaklı.
SMC'nizin doğru çalışması için gerekli prosedürleri buyrun paylaşıyorum..
NEW QUERY diyerek okutmanız ve modüllerin tamamını yeniden başlatmanız gerekmekte.
RAR PASSWORD
DragonSlayer
Bu tür hatalar, SMC panelinde bazı menülerin hiç çalışmaması veya işlem yapılmasına rağmen sonuç alınamaması şeklinde kendini gösterir. Sorunun temel nedeni, SMC'nin düzgün çalışabilmesi için gerekli olan SQL prosedürlerinin veritabanında eksik olmasıdır.
Bu paylaşımda, SMC'nin sorunsuz çalışması için gerekli olan prosedür fixleri sunulmaktadır. Yapmanız gereken işlem oldukça basittir: paylaşılan SQL kodlarını NEW QUERY diyerek veritabanına okutmanız ve ardından tüm server modüllerini yeniden başlatmanız yeterlidir.
Fix işlemi sonrasında:
- SMC üzerinden item ekleme sorunsuz çalışır
- Item silme ve düzenleme işlemleri aktif hale gelir
- SMC menülerinde oluşan hatalar giderilir
- Server yönetimi daha stabil hale gelir
Bu tür veritabanı düzenlemeleri, server yönetim araçlarının sağlıklı çalışması açısından oldukça önemlidir. Özellikle aktif kullanılan serverlarda SMC fixlerinin eksiksiz olması, yönetim süreçlerini büyük ölçüde kolaylaştırır.
Bazı veritabanlarında SMC üzerinden karakterlere ait eşyalar düzenlenemiyor ya da SMC'de bazı menüler çalışmıyor.
Örneğin item silme, item ekleme yada var olan bir itemi düzenleme gibi..
Bunlar direkt exelerde değil, veritabanınızda smc'ye ait prosedürlerdeki eksiklerden kaynaklı.
SMC'nizin doğru çalışması için gerekli prosedürleri buyrun paylaşıyorum..
NEW QUERY diyerek okutmanız ve modüllerin tamamını yeniden başlatmanız gerekmekte.
İçeriği görüntülemek için Giriş yapın veya Kayıt olun.
RAR PASSWORD
DragonSlayer
- Meta Title
- vSRO SMC Bug Fix – SMC Çalışmıyor Hatası ve Prosedür Düzenleme
- Meta Description
- vSRO serverlarda SMC üzerinden item ekleme, silme ve düzenleme sorunlarını çözen prosedür fix rehberi.
Moderatör tarafında düzenlendi: