Soru Vsro Microsoft SQL Server Hata : 18456 sorunu
Herkese Hayırlı Geceler diliyorum Ben Kendi Bilgisayarıma Server Kurar iken Microsoft SQL üzerinden Böyle Bir Hata Alıyorum bu konuda Yardımcı Olabilecek Arkadaşlar Var İse Cok Memnun kalırım Bu sorunu Bilmiyorum Video İzleyerek Yapıyorum Nasıl Çözecegimide Bilmiyorum. hata.webp

admin

admin

PATRON
SİTE YETKİLİSİ
Moderator
ÜYE
Kurumsal Üye
Kullanıcı adın veya şifren yanlış

admin

admin

PATRON
SİTE YETKİLİSİ
Moderator
ÜYE
Kurumsal Üye
Ben de aynı hatayı yaşamıştım, 18456 hatası genelde giriş yapamadığın anlamına geliyor. Büyük ihtimalle ya şifre yanlış ya da SQL Server sadece Windows Authentication modunda çalışıyor.

Şöyle çözmüştüm:

Önce SQL Server Management Studio'yu açıp Windows Authentication ile bağlanmayı denedim. Eğer bilgisayarda admin yetkin varsa genelde buradan içeri giriyor. Girdikten sonra Security > Logins kısmından "sa" kullanıcısını bulup sağ tık → Properties dedim, oradan yeni şifre verdim. Status kısmında da account enabled yaptım.

Eğer Windows Authentication ile de giremiyorsan, o zaman SQL Server'ı tek kullanıcı modunda başlatman gerekiyor. Bunun için SQL Server Configuration Manager'dan servisi durdurup startup parametresine -m ekliyorsun, sonra tekrar başlatıyorsun. Bu şekilde tek bağlantı kabul ediyor ve içeri girip şifre sıfırlayabiliyorsun.

Bir de şu önemli: Server Properties > Security kısmında mutlaka "SQL Server and Windows Authentication mode" seçili olmalı. Değilse sa ile zaten giriş yapamazsın.

Benim sorunum genelde ya sa'nın disable olması ya da mixed mode kapalı olmasıydı.

Eğer yine çözemezsen hatanın sonunda yazan "State: xx" kodunu at, ona göre daha net söylerim çünkü 18456'nın bir sürü farklı sebebi var.

deneme9987
:d bi konu vardı silkrona genele bak altın konularda server kurma ile ilgili patron yaptıgı uygulama onu bul kullan

Reklam Ver
R10dev.net'i ana ekrana ekle!