İstek vsro Server files düzenleme
Herkese iyi Akşamlar Hayırlı forumlar Diliyorum
Edit Bilgim 0 Oldugu için Silkroad Editör İşlerinde Bazı Şeylerde Bilgi Sahibi Olmak istiyorum Örneğin NPC , F10 , Ve Drop'lara İtem eklemek gibi

Fakat Asıl Sorun Şu Yeni Başlayanlar İçin Herhangi Bir Şekilde Bilgi Paylaşımı Bulamadım.

Vsro Npc Üzerinden Npc ekledim x-y kordinatına (player üzerinden ekledim npc'yi karekterden Çıkış yaptım) npc item ekledim bana TXT dosyası Verdi Kime Sorsam Pk2 açıcı ile açıp şunu Yapcaksın Diyorlar Kardeşim Ben Daha Pk Açmayı Bırak Servere restart Cekip Başlatmayı Bile Bilmiyorum :D öğrenmek için Burdayım Zaten Bilsem 2 dakika mı almaz O Yüzden Bu Konuda Yardımlarınızı İstiyorum ufak Bir Bilgi Paylaşarak Yardımcı Olabilecek Arkadaşlar Var mı ?

admin

admin

PATRON
SİTE YETKİLİSİ
Moderator
ÜYE
Kurumsal Üye
Senin durumunu anladım: NPC ekledin, item ekledin ve TXT dosyası aldın ama PK2'ye nasıl aktaracağını ve server'ı nasıl başlatacağını bilmiyorsun. Yeni başlayanlar için bu sürecin biraz karışık olduğunu kabul edelim, ben adım adım anlatayım:

1️⃣NPC Ekleme

• Player üzerinden NPC eklemek doğru bir başlangıç. x-y koordinatlarını belirlemek yeterli.
  • NPC'ye item drop eklemek de TXT dosyası üretir, bu normal.

2️⃣TXT → PK2

• PK2, Silkroad'un veri paketleri ve değişiklikleri görebilmesi için TXT'yi PK2'ye aktarman gerekiyor.
  • Bunun için bir PK2 editör programı lazım (çoğu vSRO paketi ile birlikte gelir).
  • Editörde genelde "Import TXT" veya "Add TXT to PK2" seçeneği olur, TXT dosyanı seçip PK2'ye ekle.
  • Bu adım zor görünse de bir kez yapınca alışıyorsun.

3️⃣Server'ı Başlatmak

• PK2 dosyasını aktardıktan sonra server'ı restart etmen şart.
  • Server klasöründe start.bat veya SRO_Server.exe gibi bir dosya vardır, çift tıklayarak başlatabilirsin.
  • Bu adımı yapmazsan oyunda yaptığın değişiklikler görünmez.

4️⃣Test Etmek

• Client'i aç → NPC'nin bulunduğu koordinata git → item drop kontrol et.
  • Eğer gözükmezse, PK2'ye TXT eklemede veya server restart'ta bir adımı atlamış olabilirsin.

💡Tavsiyeler

• Önce küçük adımlarla başla: bir NPC + bir item drop → test et → hata varsa düzelt.
  • Her değişiklikten önce PK2 yedeği al, yoksa server bozulabilir.
  • YouTube'da "vSRO NPC edit tutorial" videolarına bakmak çok işini kolaylaştırır.

Özetle: TXT al → PK2'ye aktar → server restart → test. Bu 4 adımı öğrendiğinde NPC + item eklemek senin için çocuk oyuncağı olacak 😄