[Rehber] vSRO GM Komutlari ve Admin Kullanim Rehberi
admin

admin

PATRON
SİTE YETKİLİSİ
Moderator
ÜYE
Kurumsal Üye
vSRO GM komutlari, server yonetimi ve test surecinde buyuk kolaylik saglar. Ancak kontrolsuz kullanildiginda hem oyun dengesini bozar hem de hatali test sonucuna yol acar. Bu rehberde GM komutlarina genel bakis ve guvenli kullanim mantigini anlatiyorum.
1. GM karakteri ile oyuncu karakterini ayirin
Test, event ve yonetim islemlerini normal oyuncu karakteri ile karistirmayin. Ayrı GM karakteri kullanmak hem log takibini hem de yapilan islemlerin kontrolunu kolaylastirir. Bu, uzun vadede daha duzenli yonetim saglar.
2. En cok kullanilan alanlar
Item verme, teleport, notice, event kontrolu, oyuncu yonetimi ve test spawn islemleri GM komutlarinin en sik kullanildigi alanlardir. Her komutu canli serverda rastgele kullanmak yerine once test senaryosu ile ilerlemek daha sagliklidir.
3. Yetki ve guvenlik
GM yetkisi olan hesaplar kisitli tutulmalidir. Fazla yetki dagitmak abuse riskini artirir. Ozellikle item verme, oyuncu cezalandirma veya event tetikleme gibi komutlar sorumluluk gerektirir.
4. Test mantigi
GM komutlari sadece kolaylik araci degildir; bug arama ve sistem testi icin de onemlidir. Bir eventi, NPCyi veya itemi canliya almadan once GM karakteri ile kontrollu test yapmaniz gerekir.
Son not
GM komutlarini ezberlemekten daha onemli olan, ne zaman ve neden kullandiginizi bilmektir. Kontrollu kullanim, hem serverin profesyonel gorunmesini hem de oyuncu guvenini korumayi saglar.

Reklam Ver
R10dev.net'i ana ekrana ekle!