[Rehber] PK2 Edit Nedir? vSRO PK2 Duzenleme Rehberi
admin

admin

PATRON
SİTE YETKİLİSİ
Moderator
ÜYE
Kurumsal Üye
PK2 edit, vSRO tarafinda clienta dokundugunuz alanin adidir. Database uzerinden yaptiginiz her degisiklik clientta otomatik gorunmez. Item isimleri, server listesi, iconlar ya da bazi arayuz verileri icin PK2 duzenleme gerekir. Bu rehberde temel mantigi sade sekilde anlatiyorum.
PK2 neden onemli
Server tarafinda dogru olan bir item ya da baglanti, clientta eksik dosya veya yanlis text kaynagi nedeniyle bozuk gorunebilir. Bu nedenle PK2 tarafini, database duzenlemelerinin gorsel ve istemci boyutu olarak dusunmek gerekir.
1. Yedek almadan baslamayin
PK2 dosyalari uzerinde calismadan once temiz yedek alin. Tek bir yanlis dosya degisikligi client crash, bos yazi ya da hic acilmama sorununa yol acabilir. En guvenli yontem, adim adim duzenleyip her asamada client test etmektir.
2. En yaygin duzenlemeler
Server listesi baglanti bilgisi, item isimleri, iconlar, text kaynaklari ve bazen arayuz dosyalari en sik degistirilen alanlardir. Ozellikle Media.pk2 icindeki baglanti ayarlari yanlissa oyun acilir ama servera baglanamaz.
3. Database ve client uyumu
Custom item, yeni isim, farkli icon veya ozel icerik kullaniyorsaniz database ile client dosyalarinin birbiriyle uyumlu olmasi gerekir. Sadece itemi DBye eklemek ya da sadece clienta yazmak tek basina yeterli olmaz.
4. Test mantigi
PK2 edit sonrasi item ismi gorunuyor mu, server listesi geliyor mu, login oluyor mu, iconlar dogru mu ve client stabil mi gibi temel kontroller yapilmalidir. Kucuk degisikliklerden sonra test etmek en saglikli yoldur.
Son not
PK2 edit korkutucu gorunse de mantigi nettir: client tarafinin dogru veriyi gormesini saglamak. Temiz yedek, kontrollu degisiklik ve adim adim test ile cok daha sorunsuz ilerlersiniz.

Ekli dosyalar

• icon.webp
    icon.webp
    5 KB · Görüntüleme: 0
Reklam Ver
R10dev.net'i ana ekrana ekle!