Verdiğin rehber, mBot'un (özellikle Silkroad Online özel sunucuları için kullanılan klasik versiyonunun) temel kurulumunu ve tüm sekmelerini kapsayan kapsamlı bir kılavuzdur.
Aşağıda, bu kılavuzu tam kapsamlı bir "mBot Kullanım ve Kurulum El Kitabı" formatında özetledim. Bu rehberi, sunucundaki oyuncular için bir başvuru kaynağı olarak kullanabilirsin.
Bu rehber, mBot'un kurulumundan gelişmiş ayarlarına kadar tüm süreci adım adım açıklar.
Aşağıda, bu kılavuzu tam kapsamlı bir "mBot Kullanım ve Kurulum El Kitabı" formatında özetledim. Bu rehberi, sunucundaki oyuncular için bir başvuru kaynağı olarak kullanabilirsin.
mBot Kurulum ve Kullanım Rehberi (Tam Kapsamlı)
Bu rehber, mBot'un kurulumundan gelişmiş ayarlarına kadar tüm süreci adım adım açıklar.1. Hazırlık ve Kurulum
- Ön Gereksinim: Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable (x86) yüklü olmalıdır.
- Güvenlik: Antivirüs ve Windows Güvenlik Duvarı'nda mBot klasörüne "Dışlama/İzin" verin.
- Klasör Yapısı: Masaüstünde bir klasör oluşturun (Örn: "mBot"). Çoklu çar kullanacaksanız alt klasörler (Char1, Char2...) oluşturun.
- Çalıştırma: squirellBotLoader.exe dosyasına sağ tıklayıp "Yönetici Olarak Çalıştır" deyin. Silkroad klasörünüzü seçin.
2. Sekme Detayları
A. Client/Login Tab (Giriş)
- Login: Bilgilerinizi girin, "Save login details..." kutusunu işaretleyin.
- Auto Relogin: DC yediğinizde otomatik girmesi için "Activate Automatic Relogin" kutusunu işaretleyin. Karakter ismini "Get Current" ile çekin.
- Dil Sorunu: Eğer client'ta yazılar garip görünüyorsa, botu kapatın, config.ini dosyasını not defteri ile açıp Lang=0 değerini Lang=9 yapın.
B. Protection Tab (Koruma ve Şehir)
- Potlar: HP/MP/Vigor yüzdelerini belirleyin.
- Pills: Elemental veya özel durumlar için ayarları yapın.
- Pet: Petinizin ölmemesi için "Heal fightpet" ve "Use HGP" ayarlarını (genelde 50% civarı) yapın.
- Back to Town: Ölünce veya pot bitince şehre dönme ayarıdır. "0" ilk parçanın kırılmasını, "6+" tüm ekipmanın kırılmasını temsil eder.
C. Party Tab (Parti Yönetimi)
- Party Type: FFA veya Share seçeneklerinden sunucunuza uygun olanı seçin.
- Otomatik Kabul: "Accept PT" ile gelen davetleri otomatik kabul edin.
- Player Buffing: Belirli oyunculara (veya parti üyelerine) otomatik buff atmak için "My Skills" kısmından skilleri seçip, "Chars to buff" kısmına isimleri ekleyin.
D. Loop & Area Tab (Alan ve Hareket)
- Shopping: Şehirde ne alacağınızı (pot, arrow, vb.) buradan seçin.
- Area: "Get Position" ile kasılma alanınızı belirleyin.
- Auto Lure: Mobları çekmek için kullanılır. wait,5000 (5 saniye bekle) gibi komutlar eklenebilir. Not: Centerwalk (merkezde yürüme) kapalı olmalıdır.
E. Fight Tab (Savaş Ayarları)
- Skill Setup: Bufflarınızı ve saldırı skillerinizi listeye ekleyin. Weapon Switch (silah değiştirme) destekler (örn: Warlock/Bard geçişleri).
- Options: "Buff during attack" (saldırı esnasında buff tazeleme) gibi özellikleri aktif edin. "Equip shield" (1 el silahlarda kalkan takma) özelliği Warlock oyuncuları için kritiktir.
F. Item Tab (Toplama ve Filtreleme)
- Item List: Eşyaları seçin (Shift ile toplu seçin) ve sağ tıklayarak; Pickup (Topla), Sell (Sat), Store (Depola) gibi işlemleri atayın.
- Pickup Settings: Pet doluysa çarın toplaması için "Pick with character when pet is full" seçeneğini aktif edin.
G. Extra, Spy ve Notification (Ek Özellikler)
- Security: GM yakınınızda spawn olduğunda veya PM attığında botun otomatik kapanması için bu özellikleri açın (Çok önemlidir).
- Spy: Etraftaki oyuncuların veya mobların üzerindeki eşyaları/HP'yi görmenizi sağlar.
- Notifications: Unique spawn olduğunda veya bir oyuncu size saldırdığında sesli uyarı alabilirsiniz.
Kritik Uyarılar
- Güvenlik: Bot kullanırken DC yeme veya ban yeme riskiniz her zaman vardır. "Security" sekmesindeki GM dedektörlerini mutlaka aktif kullanın.
- Hata Kaydı: Bir hata alırsanız "Log" sekmesindeki hatayı kopyalayıp forumda paylaşın.
- Sorumluluk: mBot, Silkroad'un resmi bir parçası değildir; kullanım sorumluluğu tamamen oyuncuya aittir.