vSRO 3 Job Sistemi Gelişmiş Prosedürü | Maxiguard & Kguard Uyumlu | Sorunsuz Çalışan Sistem
Srohakan

Srohakan

SİTE YETKİLİSİ
vSRO DEVELOPER
Merhaba değerli forum üyeleri ve vSRO geliştirici dostlar,

Uzun zamandır piyasada aktif değildim ancak geçtiğimiz günlerde nostaljik bir 60 Cap serverda yaklaşık bir hafta kadar vakit geçirdim. Oyun sürecinde eski Silkroad ruhunu yansıtan o meşhur 3 Job (Trader, Hunter, Thief) dengesinin eksikliğini derinden hissettim. Piyasada birçok sunucunun bu sistemi tam oturtamadığını görünce, elimde bulunan ve sorunsuz çalışan bu özel prosedürü sizlerle paylaşma gereği duydum.

(Not: Güncel guardlar hali hazırda bu hizmeti entegre olarak veriyor mu bilmiyorum. Ancak kendinize ait özel bir guard yazılımınız yoksa bile piyasada sıklıkla kullanılan Kguard veya Maxiguard gibi popüler guardlar eşliğinde bu prosedürü rahatlıkla entegre edip kullanabilirsiniz.)

Sistemin Kullanım Yöntemleri

Bu prosedürü sunucunuzda aktif ettikten sonra oyuncularınıza sunabileceğiniz 2 farklı kullanım yöntemi bulunmaktadır:

1. Guard Buton Entegrasyonu: Guard sağlayıcınızla görüşerek (eğer destekliyorsa) oyun içi arayüze bu sistem için özel bir buton talep edebilir ve entegre edebilirsiniz.
  2. PM Bot Sistemi (Komut İle): Sunucunuzda aktif olan bir PM Botu üzerinden oyuncuların belirli komutları göndermesini sağlayarak sistemi tetikleyebilirsiniz.
ÖNEMLİ NOT: Dosyayı zamanında üzerinde çalıştığım orijinal haliyle, hiçbir şeyini değiştirmeden paylaşıyorum. Kodların içerisinde kendi aldığım notlar, deneme amaçlı iptal ettiğim (comment satırına aldığım) bazı kısımlar görebilirsiniz. Merak etmeyin, bu haliyle sistem tamamen çalışır durumdadir. Entegrasyon aşamasında sorun yaşayan, hata alan veya takılan arkadaşlar olursa konu altından belirtirse seve seve yardımcı olurum.
Geliştirme aşamasında olan veya sunucusuna rekabetçi bir job ortamı katmak isteyen tüm vSRO editörlerine şimdiden hayırlı olsun!

Prosedür Kodları / Source Linki

Prosedürün kod detaylarına ve güncel indirme kaynaklarına aşağıdaki orijinal bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz:

Konu işinize yaradıysa bir teşekkürü ve yorumu çok görmeyin knk. Herkese keyifli ve bol şanslı geliştirmeler dilerim!

Reklam Ver
R10dev.net'i ana ekrana ekle!