Langbase Command ile Prompt Tabanlı Yapay Zeka Ajan Geliştirme
Yapay zekâ geliştirmenin en hızlı yolu: Langbase Command | r10dev.net
Langbase, geliştiricilerin sadece birkaç satır prompt yazarak üretim ortamına hazır yapay zekâ ajanları oluşturmasına olanak tanıyan yeni platformu Command'i tanıttı.
Sunucusuz (serverless) yapısıyla dikkat çeken Command, klasik altyapı ve operasyon yükünü ortadan kaldırarak geliştiricilere tek arayüz üzerinden tüm ajan yaşam döngüsünü yönetme imkânı sunuyor.
Command Nedir?
Langbase Command, "vibe code" adı verilen sadeleştirilmiş bir prompt diliyle çalışıyor.Bu sayede geliştiriciler karmaşık kodlarla uğraşmadan, fikirlerini doğrudan üretim ortamına taşıyabiliyor.
Platformun vizyonu net:
"AI ajan geliştirmeyi herkes için erişilebilir hale getirmek."
Langbase, geliştiricilerin sunucusuz mimari üzerinde ölçeklenebilir yapay zekâ ürünleri oluşturmasına olanak tanıyor.
AI Pipes: Modüler Ajan Mimarisi
Command'in kalbinde AI Pipes adı verilen modüler yapay zekâ bileşenleri bulunuyor.Her "pipe", kendi belleğine sahip bağımsız bir yapay zekâ ajanı olarak çalışıyor.
Bu mimari, geliştiricilere:
- Birden fazla pipe'ı bağlayarak zincirleme akışlar oluşturma,
- Farklı veri kaynaklarıyla hızlı test yapma,
- Ve aynı ajanı yeniden kullanarak sürüm üretme esnekliği sunuyor.
Örneğin bir geliştirici, müşteri destek ajanını sadece veri setini değiştirerek satış destek ajanına dönüştürebiliyor.
Bellek Katmanı ve RAG Desteği
Command, sıfır yapılandırma ile gelen güçlü bir bellek katmanı sunuyor.Hazır gelen özellikler arasında:
- Semantik arama
- Doküman parçalama (chunking)
- Geri getirme destekli üretim (RAG)
Ayrıca Command, tek API üzerinden çoklu LLM yönetimi sağlıyor.
OpenAI, Anthropic, Google, Mistral, Llama, Together ve Fireworks gibi sağlayıcılar tek standartla yönetilebiliyor.
Model değiştirmek dakikalar içinde mümkün.
Topluluk Galerisi: Hazır Ajanlar
Command, topluluk tarafından geliştirilen ajan galerisi ile de öne çıkıyor.Buradan yüzlerce ajanı tek tıkla kopyalayıp kendi projene uyarlayabiliyorsun.
Bazı örnekler:
URL-Agent → Belirli alanlarda web verisi toplayan ajan
Receipt-OCR-Agent → Fiş fotoğraflarından gider çıkarımı yapan OCR aracı
Slide-Deck-Generator → Uzun metinlerden profesyonel slayt oluşturan sistem
Email-Responder-Agent → E-postaları özetleyip yanıt önerileri sunan asistan
GitHub-Explorer-Agent → Reposu içinde rehberlik eden geliştirici ajan
Ayrıca üretkenlik ve analiz odaklı bazı ajanlar da mevcut:
- PRD-Writer – Ürün gereksinim dokümanlarını otomatik hazırlar
- Summly – Uzun metinleri özetler
- Video-Script-Writer – Tanıtım videoları için senaryo oluşturur
- Stock-Sentiment-Analyzer – Finans haberlerinden duygu analizi çıkarır
- Travel-Visa-Advisor – Ülkelere göre vize uygunluğunu sorgular
Fiyatlandırma: Herkes İçin Bir Plan
Langbase Command dört plan sunuyor:| Plan | Ücret | Limit | Özellikler |
|---|---|---|---|
| Free | Ücretsiz | 20 kredi / 20 ajan | Başlangıç deneyimi |
| Pro | $20 / ay | 100 kredi / 200 ajan | Topluluk desteği, çalışma kayıtları |
| Teams | $30 / üye | Paylaşımlı limit | Ekip işbirliği, erişim kontrolü |
| Enterprise | Özel | Sınırsız | Kurumsal destek, yüksek limit, öncelikli erişim |
Geleceğe Dair: Prompt'tan Üretim Ortamına
Langbase Command, prompt yazmaktan üretim ortamına geçişi tek platformda birleştiriyor.Artık bir yapay zekâ ürünü geliştirmek şu kadar basit:
- Prompt yaz.
- Belleğini bağla.
- Ajanı test et.
- Canlıya al.
Yapay zekâ geliştirme süreci artık bir komut kadar kolay.
Sonuç: Langbase Command Neden Önemli?
Command;- Sunucusuz mimarisi,
- AI Pipes yapısı,
- RAG + çoklu LLM desteği,
- Topluluk galerisi
- Esnek fiyatlandırmasıyla
geliştiricilere en hızlı, en sade ve ölçeklenebilir AI ajan geliştirme deneyimini sunuyor.
r10dev.net topluluğu için kısaca: Eğer prompt yazarak akıllı sistemler geliştirmek istiyorsan, Command tam senlik.
Kaynak:
Ziyaretçiler için gizlenmiş Kayıt olun
Giriş yap veya üye ol.
· Derleme & SEO uyarlama: r10dev.net- Meta Title
- Langbase Command, geliştiricilerin sadece prompt yazarak üretim ortamına hazır yapay zekâ ajanları oluşturmasını sağlayan sunucusuz (serverless) AI platformudur. AI Pipes, RAG desteği ve çoklu LLM yönetimiyle ölçeklenebilir ajan geliştirmeyi kolaylaştırır. | r10dev.net
- Meta Description
- langbase, command, yapay zeka ajan, ai agent, serverless ai, prompt engineering, langbase command, yapay zeka geliştirme, ai pipes, semantik arama, RAG, multi-llm, openai, mistral, anthropic, google gemini, llama, together ai, fireworks ai, r10dev, r10dev.net, ai developer tools, üretken yapay zeka, agent platformu, sunucusuz mimari, yapay zeka altyapısı
Son düzenleme: