Instagram Çevrimiçi (Aktiflik) Kapatma — Hızlı ve Net Rehber Güncel
0
53

admin

PATRON
SİTE YETKİLİSİ
Moderator
ÜYE
Ticaret Puanı: 0 / 0 / 0
Instagram'da çevrimiçi (aktif) görünmeyi kapatmak gizliliği artırır ve kimlerin çevrimiçi olduğunu/son görülmeyi görmeyi engeller. Aşağıda hem mobil hem web için adım adım nasıl kapatacağınızı, ne değişeceğini ve sık sorulan soruları bulabilirsiniz.

Mobil (iOS / Android) — Adım adım

1. Instagram uygulamasını açın.
  2. Sağ alt köşeden Profil → sağ üstteki ≡ (üç çizgi)Ayarlar ve gizlilik seçeneğine dokunun.
  3. Mesajlar ve hikâyeler veya doğrudan GizlilikEtkinlik durumu (ya da "Aktiflik durumu") bölümünü bulun.
  4. Etkinlik durumunu göster seçeneğini kapatın (toggle'ı sola çekin).
Artık DM listelerinde ve profillerde kimse sizin "şu an aktif" veya "son görüldü" zamanınızı göremez.

Web (Tarayıcı) — Adım adım

1. 'a girin ve hesabınızla oturum açın.
  2. Sağ üstten profil simgenize tıklayın → Ayarlar veya Ayarlar ve gizlilik seçeneğine gidin.
  3. Gizlilik ve güvenlik içinde Etkinlik durumu ayarını bulun.
  4. Etkinlik durumunu göster seçeneğinin işaretini kaldırın.

Ne Değişir — Kısa Özet

• ✅ Siz çevrimiçi/son görülme bilgisi göstermezsiniz.
  • ❌ Aynı anda başkalarının çevrimiçi/son görülme bilgilerini de göremezsiniz. (Karşılıklıdır.)
  • ✅ DM gönderme/okuma normal çalışır; "görüldü" (seen) bildirimleri ayrı bir konudur ve aktiflik kapalı olsa da mesaj "görüldü" olarak görünür.
  • ⚠️ Ayar hesap bazlıdır — birden fazla hesabınız varsa her biri için ayrı kapatıp açmalısınız.

Hızlı Tablo: Açık vs Kapalı

ÖzellikEtkinlik AçıkEtkinlik Kapalı
Çevrimiçi görünme✔️ Görünür❌ Gizli
Son görülme görünürlük✔️ Görünür❌ Gizli
Başkalarının aktifliğini görme✔️ Görünür❌ Görünmez
DM gönderme / okumaEtkilenmezEtkilenmez
"Görüldü" bildirimleriGörünürGörünür (ayrı)

İpuçları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

• Aktifliği kapatınca başkalarının aktiflik bilgilerini görmek istiyorsanız tekrar açmanız gerekir.
  • Çevrimiçi gözükmemek, DM'leri kontrol ettiğinizde karşı tarafa "çevrimiçi" bilgisi gitmeyeceği anlamına gelir ama mesajı okuduğunuzda "görüldü" görünebilir.
  • Hesabınızda güvenlik endişeniz varsa ayrıca iki faktörlü doğrulamayı (2FA) etkinleştirin.
  • Özellikle iş/işletme hesaplarında ekip içi iletişimde karışıklık oluyorsa bu ayarı ekipçe yönetmeyi unutmayın.

Meta Title
Instagram Çevrimiçi (Aktif) Görünme Kapatma | Mobil ve Web Adım Adım
Meta Description
Instagram’da çevrimiçi (aktif) görünmeyi nasıl kapatacağınızı öğrenin. iOS, Android ve web için adım adım anlatım, aktiflik durumu kapatınca ne değişir, son görülme ve DM ayarları bu rehberde.

Konuya görüntüleyenler

R10dev.net'i ana ekrana ekle!